• امروز: 1403/09/04
  • آخرین بروزرسانی: 1403/08/30
بازدید استاندار گیلان از مجتمع کشت و صنعت توم بیجار شهرستان لاهیجان

بازدید استاندار گیلان از مجتمع کشت و صنعت توم بیجار شهرستان لاهیجان

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی گیلان، صبح امروز( سه شنبه ۱۶ اردیبهشت) رئیس سازمان جهاد کشاورزی و هیئت همراه با حضور دکتر زارع استاندار گیلان از مجتمع کشت و صنعت توم بیجار شهرستان لاهیجان بازدید نمودند.

مهندس «علی درجانی» در حاشیه این بازدید با اشاره به فعالیت مجتمع کشت و صنعت توم بیجار گیلان اظهار کرد: مجتمع کشت و صنعت توم بیجار گیلان با سرمایه گذاری بخش خصوصی جهت ایجاد اشتغال پایدار در بخش کشاورزی در سال زراعی 91 شروع به کار کرد و هم اکنون با داشتن 16 پرسنل دائم و بیش از 50 کارگر فصلی به فعالیت خود ادامه می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان به اهداف این مجتمع اشاره و اذعان کرد: این مجتمع به صورت یک مجموعه کامل است که می تواند کلیه مراحل تولید برنج شامل مرحله نگهداری، شخم شالیزارها، برداشت و بسته بندی محصول را در برگیرد.

وی با توجه به فصلی بودن تولید برنج افزود: در این مجتمع تلاش می شود زیر ساخت ها برای چندین هدف برنامه ریزی و در کمترین فضا بیشترین بهره وری انجام شود.

مهندس درجانی تصریح کرد: در طول دوره فعالیت این مجتمع 30 هکتار شالیزار و نزدیک به 2 هکتار زمین با کاربری صنعتی و کشاورزی تهیه شد تا فعالیت های تحقیقاتی و میدانی قابلیت اجراء داشته و کشاورزان منطقه نیز با روش های نوین تولید در سطح گسترده آشنا شوند.

وی با بیان اینکه از سال ۹۱ فعالیت های مجتمع آغاز شد و اولین تولید کننده بخش خصوصی بذر اصلاح شده برنج استان با ظرفیت 200 تن در سال است، اظهار کرد: این مجتمع همچنین اولین مجتمع خدمات کشاورزی کشور است که کلیه خدمات کشاورزی برای کشاورزان محترم منطقه شامل آماده سازی زمین، نشاء کاری، عملیات داشت (سمپاشی) و برداشت و هوادهی شلتوک برداشت شده با دستگاه کمباین، بوجاری و بسته بندی شلتوک را به صورت مکانیزه و کامل انجام می دهد.

مهندس درجانی در ادامه؛ کاشت، داشت و برداشت 30 هکتار زمین شالیزار مالکیتی شرکت و احیا، زمین های شالیزار بایر شده، بهره برداری از بانک نشاء تیپ یکصد هکتاری با تولید سالانه حدود 30 هزار جعبه نشاء، مبارزه بیولوژیک با آفات در راستای تولید غذای سالم و پیمانکاری تولید بذر در سطح 6 هکتار در سال های 96 و97 برای اتحادیه تعاونی روستایی استان گیلان را از جمله فعالیت های انجام شده این مجتمع برشمرد.

وی اضافه کرد: در سال 98 به عنوان اولین تولید کننده بخش خصوصی با تولید معادل 83 تن بذر گواهی شده رقم هاشمی و برنامه تولید بذر برای سال زراعی 99 به میزان 200 تن و نیز همکاری در اجرای پروژه های تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی و همکاری با دانشجویان در انجام پایان نامه های دانشگاهی مرتبط با محصول برنج، آموزش پرسنل برای اجرای تولید صنعتی برنج، کاهش تدریجی مصرف سموم شیمیایی و اجرای آزمایشی مرز بندی بتونی برای کاهش مصرف علف کش و دسترسی آسان تر و کاهش هزینه های تولید از دیگر اقدامات این مجتمع می باشد.

مهندس درجانی به پتانسیل های شرکت جهت توسعه در فازهای بعدی اشاره و اظهار کرد: این مجتمع پتانسیل افزایش ظرفیت تولید بذر برنج تا 1000 تن، افزایش ظرفیت بانک نشاء تا 400 هکتار، احداث دامپروری برای تآمین کود، مصرف علوفه و کاه حاصل از تولید برنج وتولیدات دامی سالم، احداث واحد تولید کودهای غیر شیمیایی و خاک مصرفی بانک نشاء به میزان مورد نیاز، تکمیل ماشین آلات مورد نیاز برای تولید بذر مرغوب، برنج سفید و قهوه ای، بسته بندی و بازاریابی را دارد.

وی ادامه داد: همچنین کشت دوم در شالیزار ها با حفظ کاربری و توجه به نیاز و شرایط آب و هوای منطقه، فرآوری محصولات جانبی برنج مانند سبوس- آردبرنج و...، برنامه ریزی برای اجرای طرح های مورد نظر جهاد کشاورزی و همکاری در تحقیقات مرتبط نیز در این مجتمع قابل اجرا است.

مهندس درجانی در پایان خواستار توجه ویژه مسئولین به این مجتمع و موارد مشابه جهت تحقق جهش تولید در محصول استراتژیک برنج شد.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان