مدیر جهادکشاورزی املش اظهار داشت: اطلاع از میزان مواد غذایی، حاصلخیزی خاک و شناسایی کمبود عناصرغذایی از عوامل مهم در کشاورزی نوین و پایدار است.
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مهندس صفری ضمن بیان این مطلب افزود: ارزیابی حاصلخیزی خاک،انتخاب کشت مناسب و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و حیوانی سبب موفقیت درتولید بهینه محصولات کشاورزی میشود.
وی ادامه داد: در این راستا از آزمون خاک بهمنظور تعیین مقدار عناصرغذایی قابل استفاده گیاه در خاک استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی املش بابیان اینکه آزمون خاک اطلاعات جامعی در رابطه با خصوصیات خاک چه به لحاظ فیزیکی و چه شیمیایی شامل وضعیت عناصر غذایی، کمبود و سمیت ها، شوری، اسیدیته، بافت خاک، گچ، وضعیت خاک ازنظر یون سدیم و غیره را به ما میدهد عنوان کرد: بهترین زمان برای انجام آزمون خاک قبل از کاشت گیاه و یا قبل از شروع فصل رشد است که عموماً این زمانها در فصول پاییز و یا اوایل بهار است.
مهندس صفری با اشاره به اینکه زارع در این زمان وقت بیشتری داشته و بهتر میتواند نسبت به تهیه کودهای مورد نیاز و نیز مصرف آنها اقدام کند گفت: نکات مهم در نمونهبرداری خاک عبارتند از نمونه خاک عاری ازمواد افزودنی مثل کود حیوانی و... باشد، نمونه از محلی برداشت شوکه معرف کل زمین مورد نظر باشد، عمق نمونهبرداری بسته به نوع گیاه فرق میکند، برای هر نمونه اطلاعات مورد لزوم یادداشت شود و نمونه ها باید در هوای آزاد خشک شود.
وی باتاکید برافزایش تولید و عملکرد این طرح تصریح کرد:بر اساس این طرح اقداماتی نظیر ترویج و آموزش،برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان،شناسایی کشاورزان آموزش پذیر،توصیههای کودی،نیازسنجی و تشویق کشاورزان برای استفاده از بذر گواهی شده توسط کارشناسان مدیریت انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی املش بابیان اینکه عمل به توصیههای تغذیهای ورودی منجر به کاهش طول رشد، تسریع در برداشت و کاهش مصرف آب کشاورزی را به دنبال خواهد داشت خاطرنشان کرد:در این راستا کارشناسان جهاد کشاورزی املش در قالب طرح بسیج همگام با کشاورز با همکاری سپاه ناحیه املش با برگزاری دوررههای آموزشی ترویجی مدیریت تغذیه برنج، نمونهبرداری و آزمون خاک در روستاهای برنج خیز شهرستان را در دست اقدام دارد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان
همراه ما در پیامرسان سروش باشید https://sapp