دومین همایش روز ملی مزرعه برنج با حضور معاون سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی کشور ، معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران ، سرپرست استانداری گیلان ، معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری گیلان ، رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان و جمعی از مسئولین کشوری و استانی در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی گیلان ؛ مهندس علی درجانی در دومین همایش روز ملی مزرعه برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اظهار داشت: تلاش می کنیم حضور کارشناسان و مروجین جهادکشاورزی استان پر رنگ تر و چرخه ورود دانش به مزارع با سرعت بیشتری اتفاق افتد.
وی افزود:طی سال گذشته با همت بخش تحقیقات بیش از 1200 تن بذر گواهی شده تولید و در بین کشاورزان توزیع شد که این میزان در سال گذشته کمتر از 600 تن بود.
ایشان خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه قرار است میزان تولید بذر گواهی شده طی سال آینده به 3 هزار تن افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در مصوبه هیئت دولت ، گیلان و مازندران به عنوان متولی تولید برنج کشور معرفی شده اند ، تصریح کرد: باید با استفاده از روش های نوین و ورود دانش به مزرعه شرایط ارتقای کمی و کیفی تولید محصول برنج افزایش یابد.
مهندس درجانی یکی از سیاست ها در عرصه افزایش تولیدات شالیزاری را تجهیز و نو سازی اراضی عنوان کرد و گفت:در استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار وجود دارد که براساس طرح مطالعاتی، 180 هزار هکتار از این اراضی قابلیت تجهیز دارند.
وی افزود:۸۵ هزار هکتار از این اراضی تجهیز و نوسازی شده و ۲۰ هزار هکتار دیگر با مصوبه سفر اخیر ریاست جمهوری به گیلان طی سال های ۹۸-۹۹ مورد تجهیز قرار خواهد گرفت که از این نظر استان گیلان در رتبه اول استان های شمالی می باشد.
وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات برنج کشور می تواند موسسه ای برای تحقق نظام شالیزاری ایران باشد، تصریح کرد: کشت دوم یکی از نیاز های استان درمنطقه است و توسعه کشت دوم در اراضی شالیزاری از تعهدات جهاد کشاورزی است و باید در ترویج آن تلاش بیشتری شود.
وی گفت:کشت دانه های روغنی نیز از 100 هکتار در سال های گذشته به 900 هکتار افزایش یافته است .
مهندس درجانی از اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی سفر اخیر ریاست محترم جمهور به استان گیلان خبر داد و افزود : برای اولین بار ۶۲۰ میلیارد تومان آن به بخش کشاورزی تخصیص یافته است.
وی استفاده از آب بندان ها و جلوگیری از هدر رفت آب را یکی از اهداف مهم سازمان بیان کرد وگفت: در این راستا ۵۰ پهنه از آب بندان ها در سالجاری بازسازی شده است.
وی خاطرنشان کرد:اگر استفاده از آب بندان های سنتی بهینه شود بیش از 2۰۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره می شود که علاوه بر آب رسانی به اراضی کشاورزی میتواند در آبزی پروی، اکوتوریسم و پرورش ماکیان نیز اشتغال زایی کند.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود طی سالجاری از ۲۳۸ هزارهکتار اراضی شالیکاری استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک (بیش از ۷۵۰ هزارتن برنج سفید) استحصال شود.
وی یاداورشد:ارقام برنجی که در استان کشت می شوند از نوع کیفی و مطرح در کشور می باشند.
مهندس درجانی گفت:سالانه ۷۵۰ هزار تن برنج سفید با بهره گیری از شیوه های نوین و علمی در استان گیلان تولید می شود.
وی گفت:در حوزه های مختلف تولیدات کشاورزی که یکی از آن ها برنج است استان گیلان از لحاظ نوع محصولات تولیدی در کشور دارای جایگاه اول تا سوم می باشد.
وی یادآورشد:بیش از ۸ موسسه تحقیقات بین المللی، ملی و استانی در گیلان مستقر است. 98/5/9
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان