• امروز: 1403/09/10
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/10
افزایش 45درصدی تولید فندق گیلان در سالجاری

افزایش 45درصدی تولید فندق گیلان در سالجاری

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از افزایش 45درصدی تولید فندق استان در سالجاری نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان، منوچهر پارسافر  از افزایش تولید محصول فندق نسبت به سال گذشته در گیلان خبر داد و گفت: با وجود آب و هوای مطلوب در سالجاری ، شاهد افزایش تولید 45 درصدی محصول فندق خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد تولید فندق کشور در گیلان است، افزود: باغداران گیلانی در سال گذشته به دلیل سرمازدگی فقط موفق به استحصال 11هزار تن فندق شده بودند که پیش بینی می شود 59 هزار باغدار گیلانی تا پایان شهریور امسال  16هزار و 400 تن فندق به ارزش 656 میلیارد تومان برداشت کنند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان  با بیان اینکه  19 هزار هکتار باغ فندق در استان وجود دارد ، توسعه این باغ ها را یکی از برنامه های مهم سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد و گفت : این سازمان 70 درصد هزینه نهال اصلاح شده فندق را در قالب یارانه تامین می کند. 

پارسافر اضافه کرد: با توزیع نهال های یارانه ای فندق ، از سال گذشته تاکنون ، هزار و 500 هکتار به وسعت باغ های فندق گیلان اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه نهال های یارانه ای فندق پس از 4 تا 5 سال  به باردهی اقتصادی می رسند ، خاطرنشان کرد : از هر هکتار باغ فندق ، دست کم یک تـُن فندق خشک به دست می آید که بر این اساس پیش بینی می شود تا 5 سال آینده این باغ های جدید، حدود هزار و500 تن دیگر به سبد تولید فندق خشک گیلان و کشور اضافه  کند.

ایشان توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی، استفاده از ارقام پر محصول را موجب افزایش تقاضای بازار و رونق تولید فندق اعلام کرد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از  8 واحد بسته بندی و تبدیلی فندق در گیلان با ظرفیت بسته بندی و فرآوری 5 هزار و 500 تن محصول خبر داد و گفت: که تا 10 سال گذشته ، باغداران به علت کمبود صنایع بسته بندی و تبدیلی ، برای فروش فندق با مشکل روبرو بودند و مجبور می شدند ، محصول شان را بصورت فله ای بفروشند. 

دکتر جوادزاده گفت: افزون بر خشک کردن ، بو دادن و بسته بندی کردن فندق در این 8 واحد که در تهیه آجیل و شیرینی و شکلات سازی کاربرد دارد ، حدود هزار تن محصولات جانبی فرآوری شده از جمله خمیر و کره فندق و گرانول هم که ارزش افزوده 5 برابری را به دنبال دارد تولید می شود.

وی  شناخته شدن فندق گیلان، با نام و برند همین استان را یکی دیگر از مزایای توسعه صنایع تبدیلی این محصول می داند و می گوید : تا 10 سال گذشته ، بخش زیادی از فندق تولیدی گیلان برای بسته بندی از قطب تولید این محصول، به استان های دیگر فرستاده می شد و با برند آن استان ها در بازار شناخته شده بود، اما حالا فندق گیلان، نام خاستگاهش را بلندآوازه کرده است. 
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای رونق بیشتر تولید ، دستورالعمل ایجاد زنجیره تولید ، فرآوری و بسته بندی فندق در سازمان جهاد کشاورزی تدوین شده است گفت : به زودی زنجیره تولید و فرآوری فندق در گیلان راه اندازی خواهد شد.  98/5/1

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان

همراه ما در پیام رسان سروش باشید          https://sapp.ir/jkgcrasht.ir