به گزارش روابط عمومی سازمان؛ پارسافر با بیان اینکه گیاه استویا جایگزین محصولات کشاورزی نیست گفت: قرار است پروش این گیاه به عنوان یک فعالیت جانبی کشاورزی، کشاورزان را از تک محصولی در بیاورد و درآمدشان را بیشتر کند.
وی با اشاره به اینکه کشت استویا به صورت آزمایشی در استان در حال انجام است و فعلا بیشترین اراضی اختصاص یافته برای تولید این گیاه در شهرستانهای شفت و رشت انجام شده است، گفت: استویا به نام شیرین برگ یا برگ عسلی هم شناخته می شود، گیاهی از تیره مرکبان( (compositae علفی و حساس به سرما است که دارای برگ های شیرین است. برگهای این گیاه پس از فرآوری و تبدیل شدن به پودر 150 تا 300 برابر شیرین تر از شکر است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: استویا خواص شیمیایی مضر ندارد، برگ استویا حاوی مادهای به نام استِویوزید (stevioside) است که تا 250 برابر از ساکاروز موجود در چغندر قند و نیشکر شیرینتر است و در عین حال خواص شیمیایی مضر آنها را ندارد، بر این اساس این شیرین کننده طبیعی، هم به لحاظ صرفهی اقتصادی و هم از نظر پزشکی در بسیاری از کشورها جایگزین مناسبی برای چغندر قند و نیشکر محسوب میشود.شیرینی برگهای خشک گیاه 30 برابر بیشتر از ساکارز می باشد.
وی کاشت، داشت و برداشت این گیاه علفی را ساده دانست و تصریح کرد: استویا 54 تا 104 روز به گلدهی میرسد و از طرفی چهار تا پنج سال هم میتوان آن را برداشت کرد
پارسافر به مزیت کم زحمت بودن کشت استویا نسبت به محصولات زراعی دیگر خاطرنشان کرد و گفت: با توجه به چند ساله بودن محصول، نیازی به هزینه های تامین نشا در هر سال نیست.
وی گیاه استویا را با آب و هوای مرطوب و گرمسیری سازگاری دانست و گفت: در حالی که این گیاه در برخی مناطق کشور در محیط گلخانه ای پرورش می یابد، بافت خاک و رطوبت هوای گیلان، امکان تولید این گیاه در فضای آزاد را به بهره برداران می دهد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: مزیتهای بسیارِ تولید استویا باعث شده بسیاری از کشورها از جمله پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی به تولید این محصول روی بیاورند .
وی به قیمت بالای استویا در بازار هم اشاره کرد و افزود: از هر هکتار استویا کاری میتوان سالانه شش تن برگ خشک استویا به ارزش 300 میلیون تومان به دست آورد.
پارسافر اذعان داشت: اگر چه فرآیند تولید استویا از برخی از محصولات کشاورزی گیلان، آسان تر و در عین حال پرسودتر است اما از همان اول هم قرار نبود این محصول جایگزین دیگر محصولات کشاورزی باشد و بنا بود تولیدش به عنوان یک فعالیت جانبی کشاورزی، کشاورزان را از تک محصولی در بیاورد و درآمدشان را بیشتر کند.
وی در خاتمه گفت: زمین های زیادی در گیلان که در گذشته برای کشت توتون استفاده میشد، در حال حاضر بسیار است که مستعد کشت استویا است. ۹۸/۴/۲
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان
همراه ما در پیام رسان سروش باشید https://sapp.ir/jkg