گل محمدی از قدیمیترین و مهمترین رزهاست که در بیشتر نقاط ایران به منظور تولید عطر و گلاب، صنایع داروسازی و به عنوان گیاه تزئینی مورد توجه بسیار قرار داشته و کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده به طوریکه هرساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود.
مهندس درجانی افزود:سطح زیر کشت گل محمدی استان 19/2 هکتار که 13 هکتار آن بارور است و تولید گل محمدی حدود 30 تن به ارزش اقتصادی بالغ بر 2/4 میلیارد ریال میباشد.
وی ادامه داد:عمده شهرستانهای دارای گلمحمدی عبارتند از رودبار، رودسر، سیاهکل و شفت که بیشترین سطح آن متعلق به شهرستان شفت با سطحی حدود 8 هکتار میباشد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای فرآوری گل محمدی در استان، 4 دستگاه گلاب گیری به منظور ترویج، توسعه، تولید و فرآوری این محصول توسط سازمان جهاد کشاورزی استان خریداری و در اختیار تولیدکنندگان و بهره برداران قرار گرفته است.
درجانی افزود: برداشت گل محمدی از باغات استان از اواخر اردیبهشت آغاز و تا اواخر خرداد ادامه خواهد داشت.
ایشان افزود:با توجه به بقا و سازگاری این گیاه در شرایط خشکی و سرما قابلیت توسعه در اراضی شیب دار استان و همچنین حاشیه باغها و اراضی زراعی کم بازده و بلا استفاده را دارد.
لذا با عنایت به برنامه ابلاغی توسعه کشت گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه کشور در اراضی شیبدار استان به مساحت 185 هکتار، از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و با اتخاذ تمهیدات لازم در جهت توسعه با استفاده از تسهیلات و یارانه نهال قابلیت اجرایی خواهد داشت.۹۸/۳/۲۱
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان
همراه ما در پیام رسان سروش باشید https://sapp.ir/jkgcras