افزایش بهره وری محصولات کشاورزی در گرو توسعه مکانیزاسیون
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفتگو با روابط عمومی سازمان ضمن اشاره به ماموریت سازمان در راستای افزایش بهره وری محصولات کشاورزی اظهار داشت: با توجه به کهولت سن کشاورزان قدیمی و عدم علاقه کشاورزان جوان به دلیل سختی کار کشاورزی سنتی، بهترین گزینه برای فراگیر کردن کشاورزی ، سوق دادن کشاورزان جوان به سمت تکنولوژی و مکانیزاسیون و ایجاد بسترهای آن در استان می باشد.
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع پایه تولید محصولات کشاورزی از قبیل زمین و آب، خاک ... و از طرفی رشد جمعیت، ناگزیر به ارتقاء بهره وری در بخش کشاورزی هستیم که استفاده از فناوری و نیروی مکانیکی به عنوان اصلی ترین اهرم های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن صنعتی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان ادامه داد: پس از فعالیت های الگویی، ترویجی و انتخاب تکنولوژی مناسب در خصوص نشاءکارهای برنج و کمباین ویژه شالیزارها که مورد استقبال برنجکاران واقع گردید هم اکنون 62 درصد از عملیات زراعی تولید برنج به صورت ماشینی انجام میگیرد و روند توسعه مکانیزاسیون همچنان ادامه دارد.
درجانی تصریح کرد: ماشین آلات کشاورزی وارد مراحل مختلف عرصه تولید شده و جز لاینفک ساختار کشاورزی گردیده ، توسعه مکانیزاسیون با گذر از کشاورزی سنتی علاوه بر ارتقاء بهره وری موجب کاهش هزینه تولید، کاهش عملیات سنتی، ایجاد انگیزه در قشر جوان برای تولید انواع محصولات کشاورزی می شود.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در سال زراعی جاری بیش از 137هزار هکتار از اراضی برنج کاری استان که بیش از نیمی از سطح زیر کشت زمین های شالیزاری استان را شامل می شود با استفاده از ماشین کشت گردد و همچنین حدود 161 هزارهکتار که حدودا 70 درصد از کل اراضی زیر کشت برنج می باشد با استفاده از کمباین به صورت مکانیزه برداشت شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان در پایان اذعان داشت: جهادکشاورزی استان گیلان باتوجه به دغدغه افزایش بهره وری کشاورزی اقدام به فراهم کردن تسهیلات و فعالیت های ترویجی در این راستا نموده است تا هر چه بیشتر شاهد رونق کسب و کار کشاورزی در استان گیلان باشیم.۹۸/۳/۴
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان