تفاهم نامه سپاه قدس گیلان و جهاد کشاورزی برای کاهش ضایعات برنج و افزایش تولید اجرایی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در کارگاه آموزشی هم اندیشی زنجیره زارع – شالیکوبی – بسته بندی و فروش که از سوی سپاه قدس برگزار شد گفت : این تفاهم نامه برای ارتقاء دانش تولید و افزایش توانمندی های تولید کنندگان برنج امضاء شده است.
مهندس درجانی افزود : از این پس مهندسان کشاورزی به عرصه های مختلف تولید برنج در روند زمان کاشت ، داشت ، برداشت و شالیکوبی وارد مي شوند تا با استفاده از آموخته ها، راندمان تولید را افزایش دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در حوزه شالیکوبی و تولید برنج باید موضوع استانداردسازی را پیاده کرده و برخی کارخانجات شالیکوبی بازنگری و اصلاح شوند.
علی درجانی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در نخستین مرحله اجرای توافقنامه اتحادیه شالیکوبان و بسیج مهندسان کشاورزی در رشت اظهار داشت: بخش کشاورزی یک بخش فعال و پیشگام در استان گیلان بوده و طرحهای زیادی نیز در این بخش به مرحله افتتاح رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه حدود ۴ هزار خانوار از مزایای طرحهای افتتاح شده در استان گیلان بهرهمند میشوند افزود: استان گیلان به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوای مناسب از جایگاه مهمی در عرصه تولیدات کشاورزی برخوردار است.
مهندس درجانی با اشاره به اینکه استان گیلان و مازندران به عنوان دو استان اصلی تولید برنج در کشور شناخته شدند ابراز داشت: انجام اقدامات و حمایتهای مرتبط در راستای توسعه بیشتر سطح برنج در استانهای شمالی موجب افزایش کشت و درآمد در این بخش می شود.
وی با بیان اینکه حدود ۲ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان گیلان تولید میشود تصریح کرد: استان گیلان از ظرفیت و پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی برخوردار است و برخی از اراضی کشاورزی در این استان در معرض خطر هستند که باید سعی کنیم این حوزه و اراضی ملی را حفظ کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی استانهای شمالی به نوعی امنیت غذایی کشور را فراهم میکنند افزود: ما از ماشینآلات کشاورزی، مراکز تحقیقاتی و بینالمللی در این بخش و ارتقاء سطح دانش کشاورزی در استان گیلان برخورداریم.
مهندس درجانی با بیان اینکه محققان بخش کشاورزی باید به کشاورزان و دیگر افراد در حوزه کشاورزی کمکهای اساسی کنند افزود: ما در حوزه شالیکوبی و تولید برنج باید موضوع استانداردسازی را پیاده کرده و برخی کارخانجات شالیکوبی نیز بازنگری و اصلاح شوند.
مهندس درجانی گفت: باید از تمامی ظرفیتهای محلی و اتحادیه شالیکوبان استفاده شود و با استفاده از این ظرفیتها، سیستم چرخه اننقال دانش به مزارع کشاورزی فعالتر شود افزود: ما از ۳۰۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی برخورداریم و از ظرفیتهای بخش خصوصی نیز باید استفاده شود.97/11/14