• امروز: 1403/10/28
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/26
افزایش دو برابری واحدهای بانک نشا در آستانه اشرفیه

افزایش دو برابری واحدهای بانک نشا در آستانه اشرفیه

مهندس سلیمانی؛ سرپرست جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: هم‌اکنون ده واحد بانک نشا در شهرستان آستانه اشرفیه موجود است و برنامه‌ریزی شده است تا تعداد واحدهای بانک نشا در این شهرستان به 20واحد افزایش یابد.
مهندس سلیمانی با اشاره به اینکه شهرستان آستانه 23هزار و 570هکتار اراضی شالیزاری دارد گفت: تاکنون شخم زمستانه در ده درصد از این اراضی انجام شده است.
وی افزود: شخم زمستانه موجب مدیریت در مصرف آب و کاهش هزینه تولید برنج سفید می‌شود.
مهندس سلیمانی ادامه داد: در شهرستان آستانه 11نوع رقم برنج کشت می‌شود که رقم هاشمی بیش از دیگر ارقام مورد توجه برنجکاران آستانه‌ای قرار دارد.
سرپرست جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه خاطرنشان‌ کرد: آستانه یکی از باکیفیت ترین برنج‌های کشور را تولید می‌کند و خاک مناسب اراضی شالیزاری این شهرستان یکی از دلایل تولیدکننده برنج باکیفیت است.
وی تصریح‌ کرد: در شهرستان آستانه به طور میانگین سالانه 65هزار تن برنج سفید تولید می‌شود و بنا داریم تولید این محصول را با افزایش عملکرد در واحد سطح افزایش دهیم.
مهندس سلیمانی ادامه داد: ایجاد بانک نشا منجر به کاهش هزینه تولید برنج می‌شود، زیرا از توزیع بذرهای بیش از اندازه نیز جلوگیری می‌کند.
سرپرست جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: بانک نشا موجب کاهش مدت زمان تولید برنج نیز می‌شود و با کاهش دوره زمانی تولید برنج در مصرف آب این محصول کاهش قابل ملاحظه‌ای انجام می‌شود.
وی گفت: توسعه پرورش راتون آستانه از دیگر دستاوردهای کوتاه‌تر شدن زمان تولید برنج است.
مهندس سلیمانی با بیان اینکه برنجکاران برای ارتقای درآمد و رفاه خانوارهایشان مجبورند علاوه بر کشت برنج به دیگر مشاغل جانبی از جمله نوغانداری بپردازند، گفت: طی سنوات گذشته نوغانداری روند نزولی به خود گرفته بود که خوشبختانه با حمایت‌های اخیر و واردات تخم نوغان مرغوب مجددا برنجکاران به نوغانداری بیش از گذشته روی آورده‌اند.
وی افزود: توسعه نوغانداری در شهرستان آستانه در دستور کار قرار گرفته است تا شاهد افزایش تولید پیله ابریشم باشیم.
سرپرست جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه از افزایش نهالستان ها در این شهرستان خبرداد و گفت: امیدواریم به زودی تولید ابریشم در آستانه به دوران طلایی خود بازگردد و برای تحقق این امر زیرساخت‌های مورد نیاز نوغانداری از جمله تامین نهال و ... باید فراهم شود. 97/11/9
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان