معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: جمعیت گاو میش در گیلان رو به افزایش است.
میر حجت علیاکبرنژاد گفت: گاومیش در بسیاری از نقاط گیلان یافت میشود، اما قطب تولید و پرورش این دام در شهرستانهای صومعهسرا، تالش و رضوانشهر است.
وی افزود: گاومیش در اقتصاد خانوارهای روستایی این شهرستانها جایگاه ویژهای دارد. تعداد و پراکندگی جغرافیایی آن هر سال در حال افزایش است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: در حال حاضر 18هزار راس گاومیش در گیلان وجود دارد.
وی افزود: به دلیل برخورداری بالای شیر گاومیش از چربی مناسب، شیر و فرآوردههای دیگر شیر گاومیش از جمله ماست و پنیر آن از مشتریان فراوانی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه روزانه از هر راس گاومیش بیش از 6 لیتر شیر گرفته میشود، تصریح کرد: در نظر داریم با تلقیح مصنوعی و انتقال جنین، گاومیشهایی در گیلان پرورش یابند که 12لیتر در روز شیر تولید کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: اقتصادیتر شدن پرورش گاومیش و بهره مندی بیشتر از تولید شیر از این دام از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی گیلان است.
علیاکبرنژاد با اشاره به اینکه از دیگر مناطق کشور خواهان خرید شیر گاومیش های گیلان هستند، گفت: گیلان دارای تعاونی گاومیشداران است و هم اکنون این تعاونی در تالش مستقر است.
وی با بیان اینکه این تعاونی 70نفر عضو دارد که به طور مرتب در حال عضوگیری جدید است، افزود: گاومیش دامی مقاوم به اغلب بیماریها است و به دلیل شیر باکیفیتی که دارد، از صرفه اقتصای بالایی برخوردار است و افزایش جمعیت گاومیش های استان میتواند صرفه اقتصادی خوبی را برای دامداران استان به همراه داشته باشد. 97/9/7
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان