معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال برای نخستین بار مراحل کاشت و برداشت بادام زمینی در استان گیلان به صورت مکانیزه انجام شد.
لیلا بذرکار اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی گیلان بهمنظور ترویج روشهای نوین در حوزه کشاورزی امسال برای نخستین بار و به صورت پایلوت طرح کاشت و برداشت مکانیزه محصول بادام زمینی را در سطح وسیعی از اراضی استان به مرحله اجرا در آورد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان عنوان کرد: بیش از 2 هزار و 900 هکتار از اراضی واقع در استان گیلان به کشت بادام زمینی اختصاص دارد که بیشتر این محصول نیز در شهرستان آستانهاشرفیه توسط کشاورزان این خطه تولید و به بازار عرضه میشود.
بذرکار در تشریح سطح زیرکشت بادام زمینی در شهرستانهای استان گیلان تصریح کرد: حدود 2 هزار و 507 هکتار از اراضی بادامکاری در آستانهاشرفیه قرار دارد و مابقی آن به ترتیب 220 هکتار در شهرستان رشت، 80 هکتار در تالش و کمی هم در رودبار و بندرانزلی واقع شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد بادام زمینی کشور در شهرستان آستانه اشرفیه تولید و روانه بازار میشود افزود: آستانه اشرفیه در 35 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است و از دیرباز به عنوان مرکز و قطب تولید بادام زمینی در سطح کشور محسوب میشود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به میزان برداشت بادام زمینی در این استان اشاره کرد و ابراز داشت: به طور میانگین در هر هکتار از سطح زیر کشت محصول بادام زمینی در استان گیلان، بیش از 5.5 تن پیله تر بادام زمینی برداشت و استحصال میشود.
بذرکار قیمت هر کیلو پیله تر بادام زمینی را برشمرد و خاطرنشان کرد: در ابتدای امسال و در اوایل فصل برداشت محصول، قیمت هر کیلو پیله تر بادام زمینی حدود 4 هزار و 500 تومان بود اما در حال حاضر این نرخ به حدود هر کیلو 6 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه عملیات آماده کردن زمین برای کاشت بادام زمینی در گیلان از فروردین ماه آغاز میشود تصریح کرد: کشاورزان اردیبهشت ماه نسبت به کاشت بادام زمینی اقدام کرده و سپس پس از یک دوره حدوداً 120 روزه از اواخر مرداد شروع به برداشت محصول میکنند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ارتقاء و گسترش روشهای مکانیزه کاشت و برداشت بادام زمینی را مورد تأکید قرار داد و گفت: امسال به همت جهاد کشاورزی گیلان و برای نخستین بار طرح کاشت و برداشت محصول بادام زمینی به صورت مکانیزه انجام شد.
بذرکار گسترش روشهای مکانیزه در فرآیند کاشت انواع محصولات کشاورزی را از اهداف سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواند و بیان داشت: استفاده از روشهای مکانیزه علاوه بر کاهش هزینههای تولید میتواند به افزایش میزان بهرهوری محصولات کشاورزی نیز کمک کند.
97/6/18
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان