• امروز: 1403/11/14
  • آخرین بروزرسانی: 1403/11/14
۹۳ درصد محصول شالیزارهای گیلان برداشت شد

۹۳ درصد محصول شالیزارهای گیلان برداشت شد

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:‌ عملیات برداشت برنج در سطح ۹۳درصد از شالیزارهای استان گیلان به پایان رسید.

لیلا بذرکار اظهار داشت:‌ کشاورزان گیلانی پس از مساعد شدن اوضاع جوی استان کار برداشت محصول را مجدداً آغاز کردند ‌که براساس آخرین آمارها عملیات درو و برداشت برنج در سطح 93 درصد از شالیزارهای استان گیلان به پایان رسیده است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: پس از گذشت یک دوره حدوداً ده‌روزه از بارش‌های باران که به‌تناوب در سراسر گیلان ادامه داشت کشاورزان با انواع روش‌های سنتی و یا با استفاده از دستگاه‌های برداشت مکانیزه اقدام به دروی محصول خود از مزارع کردند.

بذرکار سطح شالیزارهایی را که محصول آن‌ها تاکنون برداشت شده برشمرد و افزود:‌ تا این لحظه محصول شالی حدود 233 هزار و 500 هکتار از اراضی استان گیلان توسط کشاورزان برداشت شده که با توجه به مساعد بودن هوا پیش‌بینی می‌شود روند آن همچنان به‌صورت مطلوب پیش برود.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان میزان برداشت مکانیزه برنج را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد:‌ امسال از مجموع 230 هزار هکتار اراضی شالیکاری گیلان،‌ محصول حدود 123 هزار هکتار آن توسط کشاورزان استان با انواع دستگاه‌های مکانیزه برداشت شده است.

وی کیفیت شلتوک برداشت‌شده از شالیزارهای گیلان را مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت:‌ بنا به گفته‌ها و اظهارات تعدادی از کشاورزان گیلانی،‌ امسال درصد استحصال برنج سفید تجاری از شلتوک برداشت‌شده شالیزارها کمی دچار تغییرات شده و به‌نوعی کاهش پیدا کرده است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان در این زمینه ضمن توضیحات بیشتر خاطرنشان کرد:‌ طبق استانداردهای موجود از هر 100 کیلو شلتوک تقریباً 52 کیلو برنج سفید تجاری به‌عمل می‌آید که نرخ فعلی آن نیز هم‌اکنون در سطح بازار حدود 11 هزار و 500 تومان برآورد می‌شود.

بذرکار با تأکید بر اینکه امسال 170 هزار هکتار از اراضی شالیکاری گیلان به کشت رقم هاشمی اختصاص پیدا کرده است اظهار داشت:‌ پس از برنج هاشمی رقم موسوم به علی کاظمی با 17 هزار هکتار و سپس ارقام پرمحصول و سایر گونه‌های دیگر در رتبه‌های بعدی کشت قرار دارند.

وی موعد برداشت راتون از سطح شالیزارهای گیلان را مورد تأکید قرار داد و در توضیح آن عنوان کرد:‌ برداشت راتون معمولاً از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود و تا اوایل مهر ادامه پیدا می‌کند اما موعد دقیق شروع برداشت آن به پایان برداشت محصول برنج اراضی شالیزاری مرتبط است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان برداشت سال گذشته راتون در شالیزارهای استان گیلان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود:‌ راتون برای عمل‌آوری در سطح مزارع،‌ پس از برداشت نهایی شالی توسط کشاورزان به حدود 40 تا 45 روز زمان برای رسیدن نیاز دارد.
97/6/11
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان