دیدار حجت الاسلام و المسلمین وحیدی نژاد مسئول محترم حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهاد کشاورزی گیلان و ریاست محترم سازمان بهمراه روسای مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی با نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان حضرت آیت ا... فلاحتی
صبح ۲۱ خردادماه روسای مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی جهاد کشاورزی باتفاق مهندس شعبان نژاد و هیات همراه با آیت الله فلاحتی نماینده معزز مقام معظم رهبری در استان گیلان دیدار نمودند. پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید ریاست سازمان از موافقت برای برگزاری این نشست تقدیر و تشکر بعمل آورده و خلاصه ای از سیمای کشاورزی استان را ارائه نمودند. مهندس شعبان نژاد اعلام داشتند: حاصل تلاش کشاورزان گیلانی تولید بالغ بر ۳ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی است که در سبد غذایی خانواده های ایرانی قرار می گیرد. وی افزود: بهره وری بیشتر در واحد سطح مرهون زحمات همکاران ما درحوزه تحقیقات کشاورزی است کما اینکه در اوایل انقلاب میزان تولید استان ۵۰۰ هزار تن بوده و با عنایت به افزایش نیافتن سطح زیر کشت، با بکارگیری شیوه های نوین قادر به افزایش میزان تولید تا ۳ میلیون تن شده ایم. رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اشاره به تعدد مراکز تحقیقات بخش کشاورزی در استان نمود و عنوان داشت: استان گیلان بلحاظ تنوع محصولات کشاورزی پس از استان البرز از بیشترین تعداد مراکز تحقیقاتی برخوردار می باشد. مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی و موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور، موسسه تحقیقات برنج کشور، مرکز آموزش، تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ، مرکز تحقیقات ابریشم کشور و پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی و پژوهشکده چای کشور از ظرفیت های تحقیقاتی استان در بخش کشاورزی بوده ضمن آنکه چندین ایستگاه تحقیقاتی از قبیل ایستگاه تحقیقاتی زیتون در رودبار، ایستگاه تحقیقاتی فندق در اشکورات رودسر، ایستگاه تحقیقاتی گل و گیاه در لاهیجان و ... نیز فعال می باشند.
مهندس شعبان نژاددر سخنان خود اظهار داشتند: تلاش مراکز تحقیقاتی سوق دادن کشاورزی سنتی استان به سمت کشاورزی دانش محور است تا با تکیه بر یافته های علمی - تحقیقاتی بهره وری در واحد سطح افزایش یابد. رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در سخنان خود اشاره نمودند: مدتی است موجی در استان مبنی بر تولید محصولات تراریخته ایجاد شده است که اینجانب اذعان می دارم تنها مطالعات در زمینه تولید محصولات تراریخته با این هدف که از دانش روز دنیا عقب نمانیم صرفا در مراکز تحقیقاتی انجام می گیرد و تاکنون در عرصه تولید و خوراک مردم وارد نشده است.
در ادامه جلسه پس از تقدیر و تشکر حجت الاسلام والمسلمین وحیدی نژاد نماینده محترم ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی از آیت الله فلاحتی پیرامون فرصت دیداری که در اختیار محققان بخش کشاورزی قرار دادند ، و بیان فرمودند که گیلان مقام اول علمی پزوهشی را در سطح کشور دارا می باشد ، و رییس موسسه تحقیقات برنج کشور به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان تعامل مراکز تحقیقاتی با سازمان جهاد کشاورزی گیلان را منشا کارهای اثرگذار دانست و با اشاره به اینکه سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام حمایت از کالای ایرانی مزین گردیده است خواهان توجه ویژه به مراکز تحقیقاتی در راستای رفع دغدغه های موجود گردید.
دکتر مریم حسینی چالشتری شعار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را برنامه محور ، اثرگذار و چابک بودن بر شمرد و اظهار امیدواری کرد در سایه عنایات مسئولین و حمایت هایی که بعمل خواهد آمد باید تمامی تلاش ها معطوف به تبدیل علم به ثروت گشته و تحولی در راستای افزایش درآمد قشر زحمتکش کشاورز صورت گیرد. وی با اشاره به تشکیل ۴۹ کمیته راهبردی با دستور استاندار محترم گیلان عنوان داشت تعداد زیادی از این کمیته ها مرتبط با بخش کشاورزی است تا در راستای اعتلای این بخش تدابیر ارزنده ای اتخاذ گردد.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: کشت پایدار برنج از اهداف موسسه بوده و زمانی کشت برنج پایدار خواهد بود که کشاورز متحمل ضرر اقتصادی نگردد. دکتر مریم حسینی خالص سازی ارقام محلی برنج برای اولین باردر کشور را یکی از اقدامات مهم موسسه برنج برشمرد و از موارد مهم دیگر تحت بررسی را بسته بندی و رهگیری برنج استان گیلان برای جلوگیری از اختلاط آن که مورد تاکید ویژه استاندار محترم نیز می باشد اعلام داشتند. تلاش در جهت حفظ ذخایر ارزشمند ژنتیکی استان و تولید شناسنامه برای این ذخایر و بعبارتی تشکیل بانک ژن از دیگر موارد مورد اشاره از سوی دکتر حسینی چالشتری بود.
دکتر شهدی رییس موسسه بین المللی برنج آسیای غربی و مرکزی و دکتر مصطفوی راد رییس مرکز آموزش، تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان نیز به ارائه بیانات کوتاهی پیرامون حوزه فعالیتی خویش پرداختند و چالش های موجود را مطرح نمودند.
در پایان این نشست آیت الله فلاحتی نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان، رشد و شکوفایی هر دانشی را در گرو پژوهش دانست و اعلام داشت: شما ایده پردازان عرصه میدان هستید. وی با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام به مباحث پژوهش، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید ویژه شده است محققان را عامل تحول در معیشت و زندگی اجتماعی انسان دانست. آیت الله فلاحتی با اشار به ظرفیت های استان گیلان در بخش کشاورزی عنوان داشت مردم ما در عرصه کشاورزی هنوز سنت گرا می باشند و بر شماست که مردم را وارد عرصه های پژوهش محور نمائید.
در پایان نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان خواهان پیگیری موارد ذیل از سوی دست اندرکاران این حوزه گردید:
ورود به عرصه های نو با شیوه های نو
تشویق به ایجاد بنگاه های کوچک تولیدی که ضمن اشتغال زایی فعالیتی پایدار می باشند.
ترویج شیوه های نوین تولید محصولات کشاورزی
برقراری روابط علمی تحقیقاتی با مراکز تحقیقاتی مهم دنیا فارغ از هرگونه دیدگاه سیاسی
تنوع بخشی محصولات و فرآورده های کشاورزی
تعامل با استاندارد که مرجع اعتبار تولیدات می باشد.