رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان طی سال های اخیر خبر داد و گفت: کشت گیاهان دارویی در سطح استان انجام می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی از افزایش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان گیلان طی سه سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی از ۱۲۸۲ هکتار در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۲۱۶۳ هکتار در سال ۱۴۰۳ رسیده و پیشبینی میشود امسال نیز همچنان این روند افزایشی باشد.
وی با اشاره به افزایش تولید گیاهان دارویی در گیلان طی مدت مذکور، بیان کرد: از تولید ۵۱۳۰ تنی انواع گیاهان دارویی در سال ۱۴۰۱ به تولید ۱۰ هزار و ۳۹۶ تنی در سال ۱۴۰۳ رسیدیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گل گاوزبان، گل محمدی، زعفران، آپونتیا، اسطوخودوس، انواع نعناع و به لیمو را عمدهترین گیاهان دارویی کشت شده در استان دانست و گفت: در اراضی بالادست و مناطق جلگهای و کوهپایهای این خطه ظرفیت تولید انواع گیاهان دارویی وجود دارد.
محمدی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۷۰۰ بهرهبردار در حوزه گیاهان دارویی استان فعالیت دارند، اضافه کرد: در هر ۱۷ شهرستان گیلان، کشت گیاه دارویی وجود دارد، اما در شهرستان های رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر بیشتر است.
وی تصریح کرد: طی همکاری با مراکز تحقیقاتی و کمک آنها میتوان ارقام مقاوم را شناسایی و کشت کرد و علاوه بر شرایط کشت گیاهان دارویی در فضای باز، تولید و راندمان را در واحد سطح در شرایط کنترل شده گلخانه نیز افزایش داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برنامهریزی برای ورود گیاهان جدید در عرصه تولید به ویژه زنجبیل و زردچوبه و آلوئه ورا با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی خبر داد و بیان کرد: تامین بذر، ادوات کشت و تجهیزات فرآوری و اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از جمله برنامه های استان برای توسعه گیاهان دارویی است.