• امروز: 1403/09/22
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/21
هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در گیلان برگزار شد

هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در گیلان برگزار شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از برگزاری هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی با رویکرد پایش، سنجش و مدیریت خاک در پهنه های تولیدی این استان خبر داد.
 
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با بیان اینکه این کاروان ترویجی پنجم آذر ماه و به مناسبت روز جهانی خاک و بیمه در 17 نقطه از مراکز جهاد کشاورزی در سطح استان گیلان برگزار شد، گفت: این برنامه‌ها که به شکل کارگاه، برنامه‌های روز مزرعه و روز انتقال یافته‌ها در واحدهای تولیدی و سازه‌های ترویجی برگزار شد زمینه بهره‌مندی بهره‌برداران از یافته‌های علمی و تحقیقاتی را فراهم آورده است.
به گفته وی؛ جریان‌‌سازی اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات زراعی، سنجش، پایش و مدیریت حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع خاک، ترویج و متقاعدسازی تولیدکنندگان برای مشارکت در فرایند ترویج بیمه محصولات کشاورزی از مهمترین اهداف برگزاری این کاروان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تصریح کرد: اقناع و بسترسازی ارتباطی برای افزایش همکاری و جلب مشارکت در تامین امنیت غذایی کشور و تشریح جایگاه و نقش تناسب اراضی در ارتقاء بهره‌وری بخش کشاورزی از دیگر اهداف اصلی برگزاری این کاروان ترویجی است.
وی با اشاره به این که کاروان ترویجی الگوی کشت ملی با حضور گسترده محققان، کارشناسان و خبرگان کشاورزی برگزار می‌شود، افزود: این برنامه‌ها در 17 سازه ترویجی شامل سایت‌های الگویی، کانون‌های یادگیری، مزارع و باغ‌های نمایشی، مزارع و باغ‌های نوآور بهره‌ور و کانون‌های جوانان روستایی و عشایری برگزار شد.
محمدی یادآور شد: ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات و تاب آوری در مقابل تنش‌ها، انتقال و نشر دانش و معرفی فن آوری های نوین از دیگر محورهای مهم این کاروان ترویجی در استان گیلان است.
وی اظهار کرد: این کاروان با بسیج گسترده مدیران، محققان، کارشناسان و مروجان کشاورزی برای حضور در عرصه‌های تولیدی، برقراری ارتباط با کشاورزان، مساله‌یابی و پاسخگویی به سوالات اجرا شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد: ارائه راهکارهای فناورانه درخصوص حفاظت از خاک کشاورزی و تعیین الگوی کشت مناسب با توجه به خصوصیات آب و هوایی هر منطقه، رعایت تناوب زراعی مناسب، انجام خاک‌ورزی حفاظتی، اجرای کشت مستقیم، انجام آزمایش آب و خاک و مصرف نهاده‌های کشاورزی براساس نتایج آن، حفظ بقایای گیاهی و کاربری اراضی و پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی از دیگر موارد قابل اجرا در این کاروان ترویجی است.
هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در استان گیلان همزمان با سراسر کشور و با مشارکت صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تشریک مساعی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، نمایندگان استانداری گیلان و فرمانداری شهرستان‌ها، اداره کل آموزش و پرورش گیلان و دادگستری استان و انجمن خاک این استان برگزار شد.