• امروز: 1403/10/26
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/23
کشت دوم یکی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان گیلان

کشت دوم یکی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان کشت دوم را یکی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان دانست و گفت: وقتی بیش از ۹۵ درصد غذای مردم از خاک تولید میشود به این نتیجه می‌رسیم که اراضی کشاورزی برای کشور تولید قدرت میکند بنابراین امنیت غذایی می‌تواند قدرتآفرین باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی گیلان را یکی از استانهای مهم در حوزه کشاورزی کشور دانست و اظهار کرد: امروزه در دنیا توجه ویژهای به بخش کشاورزی میشود، زیرا توسعه کشاورزی رابطه مستقیم با امنیت غذایی دارد و امنیت غذایی برای کشورها قدرتآفرین است.

وی تامین غذا را یکی از هشت چالش جهان دانست و افزود: دولت باید به طرف تولید هوشمندانه و خردمندانه غذا برود؛ مقام معظم رهبری مسئله کشاورزی را مسئله درجه یک کشور اعلام فرمودند و نسبت به غفلت از آن هشدار دادند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سالانه ۳.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید میشود، خاطرنشان کرد: اگرچه یک درصد اراضی کشاورزی کشور را داریم، اما توان تولید محصولات کشاورزی در هر هکتار از اراضی گیلان سه تا چهار برابر سایر استانهاست.

محمدی با اشاره به برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در حوزه امنیت غذایی، گفت: عمده فعالیتهای کشاورزی استان گیلان در فصل بهار و فصل تابستان انجام میشود و لذا میتوانیم با استفاده از ارقام پرپتانسیل و بذور اصلاح و گواهی شده و روشهای نوین تغذیه و آبیاری و...، ظرفیت کشت اول را افزایش دهیم.

وی از هدفگذاری سازمان جهاد کشاورزی استان برای کشت دوم خبر داد و تاکید کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی حاکم بر ایران و جهان، شرایط برای توسعه کشت دوم فراهمتر شده و لذا در گیلان به سمت کشت گیاهان علوفهای رفتیم و با همکاری موسسه تحقیقات برنج، هشت گیاه علوفهای متناسب با اقلیم گیلان از جمله تریتیکاله، ذرت دانهای و شبدر را معرفی کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سبزی و صیفی و گیاهان برگی و غدهای و حبوبات را از دیگر محصولات مناسب در کشت دوم دانست و متذکر شد: رویکردهای پژوهشی را در کشت دوم دنبال میکنیم تا به توسعه فنی و افزایش تولید برسیم.

وی با بیان اینکه کشاورزان شالیکار عمدتا کشت راتون را در دستور کار دارند، خاطرنشان کرد: حبوبات بعد از غلات منبع مهم تامین پروتئین مورد نیاز بشر بوده و لذا فرهنگ کشت حبوبات نیز در گیلان ایجاد شده و در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت لوبیای رشتی(پاچباقلا) در شهرستانهای رشت، آستانه اشرفیه، صومعهسرا و شفت داریم.

محمدی، اراضی کشاورزی دارای زهکش را مناسب برای کشت دوم دانست و اضافه کرد: به غیر از راتون که ۶۰ تا ۶۵ هزار هکتار هدفگذاری شده، در حال حاضر ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت دوم شامل حبوبات، علوفه، سبزیجات برگی و غدهای، سیر و باقلای برکت است؛ در این راستا برش کشت دوم را به مدیران شهرستانی جهاد کشاورزی دادیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه بالغ بر ۱۵۰ بانک نشاء شالیزار در استان داریم، تصریح کرد: کشت ذرت دانهای را به دو روش بذر و نشاء آغاز کردیم و از بانک نشاء شالیزار برای نشاء ذرت استفاده کردیم تا طول دوره رویش را کاهش دهیم.

وی کشت دوم را یکی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان دانست و بیان کرد: کشت دوم حفاظت از خاک را به دنبال دارد، زیرا ساختمان خاک خالی از گیاه با بارش باران و رشد علفهای هرز و زمستانگذرانی آفات و بیماریها آسیب میبیند، اما کشت گیاه حاصلخیزی خاک را افزایش میدهد.