به گزارش روابط عمومی ؛ مسعود الماسی با بیان اینکه توزیع تخم نوغان در ۱۱ شعبه مرکز توسعه نوغانداری در شهرستان های گیلان از جمله لاهیجان، آستانه اشرفیه، لنگرود، شلمان، بندرانزلی، رشت، فومن، شفت، صومعه سرا، پیش حصار و طاهرگوراب از ساعت ۳۰: ۷ تا ۱۷ صبح به مدت یک ماه انجام می شود ادامه داد: توزیع تخم نوغان در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان های رضوانشهر، ماسال، رودسر، رودبار، املش، سیاهکل، آستارا و تالش نیز در ساعات اداری انجام می شود.
وی با بیان اینکه قیمت هر جعبه تخم نوغان هیبرید " ایرانی - وارداتی" به مبلغ ۱۵۰ هزار ریال به فروش می رسد، اضافه کرد: بیمه هر جعبه تخم نوغان هیبرید سهم نوغاندار "ایرانی - وارداتی" با احتساب مالیات بر ارزش افزوده" ۹ درصد" به مبلغ ۲۸۷ هزار و ۸۳۳ ریال در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود و از هر پنج کیلوگرم پیله تر پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام نیز به دست می آید اظهار کرد: 31 استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می رود.
به گزارش روابط عمومی سازمان 9هزار و ٩٢ خانوار در استان گیلان به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند که سالانه حدود ٤٨٣ تن پیله ابریشم تولید می کنند.
شایان ذکر است نوغانداری صنعتی است که گرچه از اوایل دهه ۸۰ به علل مختلف از جمله کاهش قیمت، نداشتن صرفه اقتصادی و بی ثباتی بازار ابریشم به تدریج رنگ باخت، اما تدبیر و حمایت از این صنعت طی سالهای اخیر آن را از پیله تنها به در برد و هر سال شاهد رشد و توسعه آن در مناطق مستعد برای این صنعت هستیم.
نوغانداری به دلیل ویژگیهایی از جمله جنبی بودن و تکمیلی بودن بخش کشاورزی، در کنار سایر مشاغل میتواند موجب ایجاد اشتغال و تأمین درآمد برای خانوارهای روستایی و کشاورزان شود.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان