به گزارش روابط عمومی سازمان ؛ طرح "ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصول گواهی شده و استاندارد" با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی، بر اساس تفاهم نامه فی مابین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی، در سال 99 در 5 شهرستان استان گیلان در دست اجرا می باشد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی گفت: درسال جاری(سال 99)، طرح فوق برای 10 محصول اصلی و مهم استان، مرکبات- فندق- بادام زمینی- برنج- کیوی- لوبیا- کدو- هندوانه- زیتون و چای در 5 شهرستان رودسر- آستانه اشرفیه- لنگرود- رودبار و لاهیجان اجرا شد.
مهندس منشی زاده، هدف کلی اجرای این طرح را فراهم نمودن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی و عشایری با تولید محصولات گواهی شده و ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات اعلام نمود.
وی افزود: تعداد 175 نفر از زنان روستایی تحت پوشش این طرح در 57 هکتار از اراضی پس از سپری نمودن آموزش های لازم، در قالب سایت الگویی فعالیت می نمایند که 5 نفر بهره بردار اصلی و مابقی بهره بردار تابعی هستند.
وی درخصوص پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی طرح گفت: تاکنون3 محصول هندوانه، لوبیا و چای برداشت و آزمایش های آب و خاک که در آزمایشگاه دارای تاییدیه سازمان استاندارد بوده و براساس دستورالعمل شرکت بازرسی انجام شد و پس از تایید رئیس سازمان جهاد کشاورزی کد شناسایی دریافت نمودند و مرحله بعد، جهت اخذ گواهی استاندارد می بایست در قالب کمیته فنی مورد آزمایش قرار گیرند.
منشی زاده در ادامه افزود: 5 محصول کدو- برنج- بادام زمینی و زیتون و فندق برداشت شده و جهت اخذ کدشناسایی تحویل آزمایشگاه شده اند و 2 محصول مرکبات و کیوی در انتطار برداشت بوده و پس از برداشت مراحل فوق صورت می پذیرد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی گفت: در راستای اجرای این طرح، نظارت، بررسی و بازدید میدانی مجریان طرح: مدیران کنترل کیفیت، مشاور رئیس سازمان و رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا، رئیس اداره امورزنان روستایی، روسا، کارشناسان و مروجین در ستاد، شهرستانها و مراکز جهاد کشاورزی بطور مرتب و مستمر صورت پذیرفته و همچنان تا پایان طرح ادامه دارد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان