• امروز: 1397/07/03
  • آخرین بروزرسانی: 1397/07/02
تیتر اخبار
  1. معتقد به پرداخت نقدی به کشاورز نیستم
  2. آغاز برداشت راتون در گیلان
  3. انتخاب سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان به عنوان یکی از دستگاه های برتر در توسعه تجارت الکترونیکی
  4. روزانه حدود ۲۰۰ تن گوشت مرغ از گیلان به سایر استان‌ها صادر می‌شود
  5. برداشت مکانیزه بادام زمینی در گیلان اجرایی شد
  6. جای خالی زنبورهای عسل در باغات گیلان
  7. محصولات کشاورزی گیلان سالم‌ترین ‌تولیدات در بین کشورهای همسایه است
  8. برداشت بیش از ۶۸ هزار تُن هندوانه از باغ های گیلان
  9. تولید مرغ در گیلان افزایش یافت
  10. برداشت زیتون در شهرستان رودبار آغاز گردید
  11. انتصاب در مرکز توسعه نوغانداری کشور
  12. مکانیزه‌تر برداشت می‌کنیم
  13. فراخوان 4-97 دعوت از متقاضیان سرمایه گذاری در مجتمع / شهرک های کشاورزی گلخانه ای ، شیلاتی و دامپروری
  14. راتون طلای سفید خوش عیار شالیزارهای گیلان
  15. طی حکمی از سوی دکتر حسین شیرزاد رییس هیئت مدیره و مدیر عامل تعاون روستایی کشور آقای دکتر گیلانشاهی به عنوان مدیر تعاون روستایی استان گیلان منصوب و از زحمات آقای مهندس تیمور رنگیدن تقدیر و تشکر نمودند
  16. افتتاح و بهره برداری از پروژهای عمرانی، تولیدی و خدماتی در شهرستان لنگرود در هفته دولت
  17. برداشت 143هزار هکتار از شالیزارهای گیلان70درصد مکانیزه برداشت شد
  18. افتتاح و بهره برداری از پروژه های تولیدی و خدماتی در شهرستان لاهیجان در هفته دولت
  19. آغاز برداشت فندق در تالش
  20. آغاز برداشت بادام زمینی در آستانه اشرفیه
  21. ۸ مرکز فعال در گیلان آماده خرید توافقی برنج از شالیکاران هستند
  22. برگزاری جلسه مشترک کمیته فنی کیوی بین استانهای شمالی کشور با حضور مدیر کل محترم دفتر میوهای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سالن جلسات شرکت خدمات حمایتی استان گیلان
  23. پیام تسلیت
  24. گیلان در آستانه سکوی نخست سردخانه های کشور
  25. دیدار مهندس جمالی نماینده محترم شهرستان رودبار با ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان
  26. مراسم کلنگ زنی ایستگاه هواشناسی اداره جهاد کشاورزی شهرستان فومن
  27. دیدار مهندس خسته بند نماینده محترم شهرستان بندر انزلی با ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان
  28. اولین جلسه کارگروه فرهنگ و مدیریت جهادی با حضور حجت الاسلام وحیدی نژاد مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی گیلان در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی استان تشکیل شد
  29. دیدار جناب آقای مهندس شعبان نژاد باتفاق تعدادی از معاونین و مدیران سازمان با مدیر محترم سازمان صدا و سیما بمناسبت گرامیداشت هفته خبرنگار
  30. برای اولین بار در کشور جهت ذخیره استراتژیک برنج از برنج داخلی استفاده میشود
  31. نرخ حق العمل کاری شالیکوبی ها اعلام شد
  32. نخستین جشنواره روز ملی مزرعه برنج امروز با معرفی و قدردانی از پژوهشگران و تولید کنندگان برتر استان‌های شمالی در رشت
  33. تولید قارچ در گیلان رو به افزایش است
  34. 30 هزار راس جمعیت گاومیش گیلان تا پایان برنامه ششم
  35. توجه توجه : آگهی دعوت مجمع عمومی عادی
  36. تامین 30درصدی مرغ بازار تهران توسط گیلان
  37. کیفیت امسال «برنج گیلان» بهتر خواهد بود
  38. سالانه ۵۵۰۰ تن عسل در گیلان تولید می شود
  39. رئیس جهاد کشاورزی صومعه سرا خبرداد: اولین خوشه های برنج شالیزارهای صومعه سرا هفته آینده برداشت می شود.
  40. برداشت مکانیزه برنج در 150هزار هکتار از شالیزارهای گیلان
  41. فراخوان عمومی 3/97 دعوت از متقاضیان سرمایه گذاری در مجتمع/شهرکهای کشاورزی گلخانه ای، دامی و شیلاتی
  42. اطلاع رسانی واگذاری سهام
  43. قانون سلامت اداری
راتون طلای سفید خوش عیار شالیزارهای گیلان

راتون طلای سفید خوش عیار شالیزارهای گیلان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:راتون برنجی کم هزینه و خوش طعم است که موجب ارتقای درآمد کشاورزان و افزایش تولید برنج سفید استان شود.

راتون برنجی کم رنج تر از برنج اولیه و یکی از راهکارهای افزایش تولید برنج در واحد سطح، در واحد زمان با توانایی تولید پنجه و پانیکول جدید بعد از برداشت محصول اصلی و اولیه است.

اسـامی ‌محلـی که برای برنج راتون در گیلان مصطلح است عبارتند از: شاه‌بج ، شی ورز، ورزازاکـی است و از استفاده‌های آن؛ در منـاطقی کـه کـشت مجـدد بـرنج بوسـیله کمبـود آب آبیاری و هم چنین درجه حرارت پایین در پایان فصل رشد، محـدود مـی‌شود، راتونینـگ با طول دوره رشد و نمو کوتاه مـی‌توانـد یـک گیـاه جدیـد را ایجـاد کند.

استفاده از راتون نسبت به سایر کشت‌های دوم در برنج آسـان‌تـر و کـاربردی‌تـر اسـت. طبق آمار سازمان جهاد کـشاورزی اسـتان گـیلان سـطح زیـر کـشت گیـاه راتـون بـرنج در سال‌های اخیر بالاترین سطح زیر کشت را به عنوان کشت دوم در مقایسه با سایر کشت‌های دوم نظیر شبدر، ترب و کلزا داشت. بنابراین پتانسیل قابل توجـه‌ای بـرای افـزایش محـصول برنج از طریق استحصال راتون در شـمال کـشور وجـود دارد کـه باید بـا اسـتفاده از تحقیقات و مطالعات بیشتر، مدیریت بهینه برای تولیـد بیـشتر راتـون را مـشخص کرد. ایـن مسأله توجه هر چه بیشتر برای تولید راتون در استان را ضروری می‌سـازد.

برداشت راتون شکل دیگری از زراعت پشت سرهم اسـت.کشت موفق راتون به مقدار زیادی هزینه‌های کل تولید را کاهش می‌دهد. علیـرغم داشتن مزایای زیاد کشت راتون، به دلیل پایین بودن عملکرد نسبت به کشت اصلی، تـراکم حشرات زیان آور (مخصوصاً کرم ساقه خـوار بـرنج)، افـزایش علـف‌های هـرز و امـراض، قیمت تمام شده به ازای هر واحد تولید، مـشکلات فـشردگی خـاک و از همه مهم تر، نبـود رقـم زودرس مناسـب باعـث شده اسـت کـه ایـن صـفت فیزیولوژیک برنج به عنوان یک پتانـسیل، چنـدان مـورد توجـه و پـذیرش کـشاورزان قـرار نگیرد.

زراعت راتون یکی از راه‌های افزایش محـصول بـرنج اسـت کـه عـلاوه بـر افـزایش تولید، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بـر دارد. ایـن امـر نیازمنـد توجه ویژه به مسایل فنی کاشت، داشت و برداشت محصول اصلی است.

به عبارت دیگر بـا مدیریت صحیح محصول اصلی موجبات دسـت یابی بـه محـصول راتـون فـراهم می‌شـود.

لیلا بذرکار، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیلان 238هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، گفت: برداشت برنج در گیلان رو به اتمام است و برخی از کشاوزان برای افزایش درآمد خانوارهایشان کمرهمت به پرورش راتون و کشت دوم دیگر محصولات کشاورزی بسته‌اند.

وی افزود: سال گذشته در40هزار هکتار از شالیزارهای گیلان راتون پرورش یافت و پیش‌بینی می‌کنیم، امسال در 50هزار تا 80هزار هکتار از شالیزارهای گیلان راتون پرورش یابد.

بذرکار با بیان اینکه پرورش راتون می‌تواند در ارتقای درآمد کشاروزان موثر باشد، ادامه داد: متاسفانه برخی از کشاوزان علیرغم داشتن شرایط و امکانات لازم  ترجیح می‌دهند به جای ماندن در مزارع و پرورش راتون در شالیزارهایشان در قهوه‌خانه وقت بگذرانند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاوزی گیلان گفت: برخی از کشاورزان  نداشتن پول برای خرید کود و اوره و برخی دیگر رها شدن دامهای همسایه شان پس از برداشت برنج را دلیل منصرف شدن از پرورش راتون اعلام می‌کنند، این در حالیست که با مدیریت لازم می‌توان این مشکلات را حل کرد و با توجه به رطوبت خوبی که هم اکنون در مزارع وجود دارد،برای پرورش این محصول اقدام کنند.

وی ادامه داد: راتون برنجی بسیار سالم و خوش پخت است که معمولا کشاورزان برای مصرف خانوار خود از آن بهره می‌برند و اگر قصد فروش آن را داشته باشند،محصولشان از مشتریان فراوانی برخوردار است.

بذرکار با اشاره به اینکه تلاش برخی از کشاورزان گیلانی برای بکارگیری مجدد از زمینهایشان پس از برداشت برنج اولیه کم است ،خاطرنشان‌کرد: کشاورزانی که در تمام طول سال از زمینهایشان استفاده می‌کنند و به طور مرتب در حال کشت و تولید محصول هستند، تعدادشان کم است و به صورت الگویی فعالیت دارند.

وی گفت: راتون برنجی است که در ردیف بهترین برنج های دنیا از لحاظ کیفیت و سلامت قرار گرفته است. برندسازی در این چنین مواردی می‌تواند موجب کسب بازارهای مختلف بازار برنج گیلان در دنیا شود.

بذزکار تصریح کرد::در کمیته تخصصی برنج استان برنامه‌ریزی‌هایی برای برندسازی این محصول انجام داده ایم و امیدواریم به زودی شاهد راتون‌های با بسته‌بندی شیک و دارای برند در فروشگاههای کشور باشیم.

97/6/10
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان