• امروز: 1397/09/24
  • آخرین بروزرسانی: 1397/09/22
کیفیت امسال «برنج گیلان» بهتر خواهد بود

کیفیت امسال «برنج گیلان» بهتر خواهد بود

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی پیش‌بینی می‌کنیم، امسال شاهد افزایش کیفیت برنج سفید استان گیلان باشیم.
لیلا بذرکار گفت: با توجه به اینکه گرمای هوا موجب ارتقای کیفیت برنج می‌شود و امسال هم شاهد گرمای هوا بوده‌ایم بدون شک برنج تولیدی امسال خوش طعم‌تر خواهد بود، وی اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی استان گیلان امسال موجب شده است، تا شاهد افزایش کیفیت تولید برنج استان گیلان باشیم.
بذرکار افزود: یکی از سیاستهای مهم سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان افزایش درآمد برنجکاران است و تحقق این مهم با انجام اقداماتی همچون توسعه و گسترش مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت برنج و همچنین نوسازی دستگاه‌های برنجکوبی میسر می‌شود.
وی با بیان اینکه رعایت کاهش رطوبت شلتوک پیش از بردن آنها به خشک‌کن موجب کاهش خرد شدن برنج سفید می‌شود و کیفیت را افزایش می‌دهد، ادامه داد: برنجکاران محصول برنج با درصد خرد کمتر می‌توانند محصول خود را با قیمت بهتر به فروش برسانند.

سرپرست امور تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در ادامه خواستار اعلام سرانه‌ی مصرف برنج به صورت واقعی شد و گفت: به طور میانگین مصرف سرانه‌ی برنج هر گیلانی ۳۷ تا ۳۹ کیلوگرم اعلام می‌شود، این در حالی است که هم‌اکنون حتی خانواده‌های گیلانی هم نسبت به گذشته‌ی نه چندان دور کمتر برنج می‌خورند و باید میانگین مصرف برنج با آمار واقعی‌تری اعلام شود.
بذرکار با اشاره به اینکه اعلام سرانه‌ی مصرف بیش از نیاز منجر به افزایش واردات برنج خارجی می‌شود، ادامه ‌داد: زمانی که سرانه‌ی واقعی مصرف برنج اعلام شود، دیگر شاهد واردات بیش از نیاز کشور به برنجهای خارجی نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه توسعه و گسترش مکانیزاسیون عملیات کاشت، داشت و برداشت برنج علاوه بر اینکه موجب ارتقای میزان درآمد کشاورزان و کاهش سختی کار برنج می‌شود، همچنین تعامل صنایع مربوط به برنج و فروآری این محصول در کارخانجات منجر به ارتقای درآمد کسانی شود که در تولید این محصول فعالیت دارند.
سرپرست امور تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاروزی گیلان در باره‌ی افزایش یا کاهش تولید برنج سفید در استان گیلان نیز گفت: کاهش تولید محصول برنج نخواهیم داشت و میزان دقیق تولید برنج سفید استان گیلان هم پس از برداشت نهایی این محصول اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار زمینهای شالیزاری دارد، افزود: گیلان دومین استان تولیدکننده‌ی برنج کشور است و به طور میانگین سالانه ۷۵۰هزار تن برنج سفید در این استان تولید و عرضه می‌شود.24/4/97

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان